Hankinnat

Hankinnat

Kokkolan Satama ja Liikennevirasto syventävät yhteistyössä Kokkolan väylän ja sataman kulkusyvyyttä 13 metristä 14 metriin

Kokkolan satamassa ja väylällä toteutetaan merkittävät rakennustyöt vuosien 2018-2020 aikana. Kokkolan väylän ja sataman syventämishankkeessa väylän kulkusyvyyttä kasvatetaan 14 metrin kulkusyvyyden mukaiseksi. Hankkeen aikana Kokkolan satamassa valmistellaan uutta kenttätilaa rakentamalla väylältä ruopatusta materiaalista kaksi uutta läjitysallasta Hopeakiven alueelle. Läjitysaltaita tullaan hyödyntämään myös ruoppausmateriaalien sijoituspaikkana. Lisäksi Satama tulee syventämään osittain Syväsataman laiturialueen käytettäväksi 14 metrin kulkusyvyydellä.

Hankintojen yhteiskustannus  on noin 61,7 mil. €, josta Kokkolan väylän ja sataman syvennyshankkeen kustannusennuste 45 milj. € ja Kokkolan Sataman hankkeeseen liittyvien hankintojen kustannusennuste 16,7 milj.

Kokkolan Sataman ja Liikenneviraston hankintoja koskeva urakoitsijoiden infotilaisuus järjestettiin 8.3.2018 Pasilassa. Lisätietoa hankkeesta sekä infotilaisuuden esityskalvot on katsottavissa Kokkolan väylän ja sataman syventämishankkeen hankesivuilta: https://www.liikennevirasto.fi/kokkolan_vayla.