Kokkolan Satama

Parhaasta vielä parhaampi.

Olemme jo vuosia olleet Suomen ykkössatama kaivannaisteollisuuden tuotteiden laivaamisessa – kiitos osaamisemme, pitkän kokemuksemme sekä mittavien asiakaslähtöisten laiteinvestointien.

Asemamme vahvistuu entisestään tulevan väylänsyvennyksen myötä. Lastattaessa isoja laivoja kun on aina huomioitava sekä niiden maksimisyväys että satamamme väyläsyvyys. Laivoja ei siis voi aina lastata laiturissa täyteen. Väylän syventäminen 14-metriseksi lisää isojen laivojen kuljetuskapasiteettia 10 000 tonnilla mikä laskee huomattavasti kuljetusketjun suurinta kuluerää eli laivaushintaa. Tästä hyötyviä isoja aluksia käy satamassamme jo tällä hetkellä vuosittain yli 50 kpl – mutta lisääkin mahtuu.

Alla olevalla laskurilla voit laskea mikä vaikutus metriä syvemmällä väylällä on Panamax-laivojen lastauskapasiteetin hyödyntämiseen ja sitä kautta bulk-tuotteiden laivaushintaan.

 

Syväys

Lasti

-

Hinta

-

Lasti

45 000 tonnia

Hinta

18,06 €/tonni

Lasti

55 000 tonnia

Hinta

14,78 €/tonni

Lasti

65 000 tonnia

Hinta

12,50 €/tonni

Lasti

75 000 tonnia

Hinta

10,84 €/tonni

Lasti

85 000 tonnia

Hinta

9,56 €/tonni

Kontit käsitellään meillä KANTASATAMAN (1) ja HOPEAKIVEN SATAMAN (2) alueilla. Hopeakiven satamassa tehdään myös isot projektinostot. Tumma ja vaalea bulk säilytetään turvallisesti erillään toisistaan; tumma SYVÄSATAMASSA (3), vaalea sekä Kantasatamassa että Hopeakiven satamassa.

Kukin satamanosa on oma, itsenäisesti ja pitkäjänteisesti kehitetty toiminnallinen kokonaisuutensa. Siksi meitä voikin hyvällä syyllä sanoa ”Kolmen Sataman Satamaksi”.

  1. Kantasatama & AWT
  2. Hopeakiven satama
  3. Syväsatama

Ota yhteyttä

Torbjörn Witting

Puh. +358 40 511 9595
torbjorn.witting@portofkokkola.fi

* pakollinen tieto